Sunday, June 14, 2009

Mini Zoo Kemaman

Hari minggu kali takde acktivi ti..mak oiii...boring nyer.... and then kami decide pi ke Mini Zoo Kemaman. Mini Zoo ni actually baru bukak...and then ni first time kami nak jejak kan kaki ke sana... before ni kami balik Kelantan just tengok singboard tepi jalan je....tak sempat nak singgah.. lagi pun kami belum tahu location nye di mana...

After discuss ngan hubby kami pun pakat redah le mencari di mana letaknye...Mini zoo ni...since Sofea dah lama sibuk ajak pi Zoo Negara untuk kurangkan ungkitan Sofea aku decide la nak bawa dia pi Zoo Kemaman.....

Dari rumah kami actually Kemaman tu takde la jauh sangat lebih kuarang 1 jam je.....tapi hari tu kami agak lewat bertolak.. lebih kurang pukul 2.00 pm... and then berenti makan + sesat sampai ke Kemasik last-last aku jumpe jugak zoo ni.. n then tengok jam dah pukul 4 lebih cuaca pulak macam tak mengizinkan aje...Since kami mmg dah samapi kami teruskan jugak niat ...walaupun kat situ waktu buka sampai pukul 5.00 petang je...tak kisah la..dah sampai kan tak kan nak patah balik...masuk je... kalau tak masuk kesian pulak dia orang...

Sampai kat pagar kami dikehendaki ambil tiket dulu.. mak oii.. mahal nye zoo ni... RM10 untuk dewasa tp masa kami pergi harga promotion rm5.. kanak-kanak 5 tahun ke atas rm 9.00 promotion rm 3.00 pastu ade caj pulak untuk video camera rm 10 ... tapi macam terasa jugak la mahalnye... tapi tak kisah la...bukan selalu pergikan...

Actually zoo ni ni belum siap 100% sbb bile kami melawat kat dalam banyak lagi yang kami lihat belum siap dan dalam proses pembinaan. Tapi zoo ni not bad la... rasanya kat pantai timur ni... zoo ni yang plaing canggih... nak compare ngan tempat lain...






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KISAH-KISAH SILAM:-

Popular Posts

Familyku Harapanku

Familyku Harapanku

Zarith Sofea - 4 Thn

Dad & Daughter

Dad & Daughter

SOFEA & CORN

SOFEA & CORN

Adik n Kakak with Toys

Adik n Kakak with Toys

Convocation 2001

Convocation 2001

My Blog List

There was an error in this gadget

SOCIAL LIFE

There was an error in this gadget